Ennél közelebb nem jöhet a természet az otthonunkba

02 okt. 2015 Tartalomszerkesztő

Hullámzó terek, organikus formatervezés, élénksárga vidám falak és egy élő fa a nappaliban. Ennél közelebb nem is jöhet a természet az otthonunkba.

 

A Tree house egy organikusan a természetbe illeszkedő ökoház. A ház tervezője, Javier Senosian még a telken lévő fát is beépítette a házba, hogy még természetközelibb legyen az általa megálmodott ökoház.


Lekerekített, hullámzó formák

 

A ház egyik különlegessége, hogy a nappali falán keresztül egy hatalmas faág nyúlik be a házba, egyszerűen összekapcsolódik az otthonnal. Ahhoz, hogy a fa törzse természetes módon tudjon kapcsolódni a házhoz, a legnagyobb szobát, a nappalit hordó formájúra kellett tervezni.


Természetes fényárban úszik a ház

 

Ez az elgondolás lehetővé teszi, hogy a nagyobb ágak kifele tudjanak nőni a házfal mentén. A nappali pedig egy üvegpadlót kapott, hogy a pázsit érintetlen maradhasson és a fa gyökereit se érje semmiféle káros behatás.


Pázsitos rámpa vezet az emeletre

 

A nyitott üvegpadló egy fedett kert, melyben a különleges paprikafa gyökerei is szabadon nőhetnek. Az emeleti rész szintén természetes módon, egy nyitott teraszos résszel és egy pázsitos rámpával kapcsolódik a földszinti kerthez.


Víztisztító és napenergia

Az ökoházak jellegzetessége, hogy megújuló energiák alkalmazásával termelnek annyi áramot, mely elegendő a ház fenntartásához. A házban napenergiával működő fűtőberendezések kerültek beépítésre, melyek a meleg vizet is biztosítják a lakók számára. A víztisztító berendezés pedig a víz újrahasznosítását teszi lehetővé.

Forrás: treehouse

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek