A paraszti konyhát népszerűsítő vendéglő nyílt a Hagyományok Házában
A paraszti gasztronómiát és az ehhez kapcsolódó programokat helyezi előtérbe a fővárosban a Hagyományok Háza támogatásával megnyílt Tradíció vendéglő.
A fővárosi étterem a Kárpát-medence népi konyhájának remekei, kiváló hazai alapanyagokból készülő ételek és italok mellett a néphagyományokhoz kötődő programokkal, tematikus hetekkel és népi gasztronómiai tanfolyamokkal várja vendégeit.
Igyekeznek bemutatni egy-egy Kárpát-medencei tájegység jellemző ízvilágát. A Hagyományok Házának, így az étteremnek is küldetése, hogy a 21. század embere számára élhető módon közvetítse azt a tudást, amelyet szüleink, nagyszüleink, dédszüleink halmoztak fel. A paraszti konyha ilyen visszatanítható tudás.
Az étlapon olyan ínyencségek szerepelnek a paraszti konyhából, mint például az izzasztott krumpli sejtelmesen, a tárkonyos pityókaleves, a brindzás sztrapacska pirított mangalicaszalonnával vagy a makói töltött hagyma.
A gasztronómia segítségével a recepteken kívül sok egyéb hasznos tudást is eltanulhat elődeitől a mai ember. Ilyen praktikus ismeret például a szezonalitás fontossága, de a paraszti konyha segít abban is, hogy felfedezzük a hétköznapok és ünnepek ritmusát.
Az étterem tervei között szerepel tematikus hetek megrendezése, művészek, közéleti személyiségek főzőbemutatóval egybekötött előadása, a hagyományos kultúrával kapcsolatos programok és főzőtanfolyamok szervezése. Utóbbiak várhatóan már decemberben elkezdődhetnek a vendéglő konyhájában – írta az MTI.