Hal helyett üres palackokat fognak ki a Tiszából

18 aug. 2014 Administrator

Mától  az Index is részt vesz hazánk legőrültebb akciójában, a PET Kupában. A túrán négy elképesztő kinézetű, műanyag palackokból készült hajó indult.

petHuszti István fotós és Horváth Balázs videós kollégánk már pénteken leutazott Gergelyiurgonyára - írja az Index. Céljuk, hogy a Tiszából és a környékbeli településekről összegyűjtött műanyagpalackokból megépítsék életük első katamaránját, és elnyerjék a II. PET Kupát. A Tisza-túrán iduló hajók közül csak az a csapat nyerheti meg a versenyt, amelyik maga épített tákolmányával hat nap alatt épségben beér a 100 kilométerrel arrébb lévő Cigándra, és a legtöbb áradással érkező műanyag szemetet gyűjti össze a Tiszából.
A PET Kupát tavaly indította el Molnár Attila Dávid és Tóth Zsolt Marcell természetfilmes, miután egy Tokaj menti forgatásukon egyszer csak azt vették észre, hogy az árral együtt több ezer mocskos, horpadt, penészes címkéjű PET-palack érkezik a Tiszára, és úgy érezték, hogy ezt nem hagyhatják annyiban.

A túrán négy elképesztő kinézetű, műanyag palackokból készült hajó indult. Volt köztük nagyszínpadra hasonlító tutaj grillezővel és napernyővel, kétfedélzetes kielboat sátorral, kenyeresládákból készült és szemetes kukával díszített party hajó, és krumplis zsákokon úszó katamarán is.

  pet2Idén, a II. PET Kupán az Index a Petanic nevű, 4 méter hosszú, 500 PET-palackra épített, kormánylapátos, focihálóval és napernyővel díszített katamárannal indul, amit Pista és Balázs így vázolt fel:
pet3Azt remélik, hogy a hajó 8 embert tud majd biztonságosan szállítani, és mi nagyon drukkolunk nekik, hogy így legyen, mivel még sosem építettek hajót, szóval igazi Mekk Elek-akciónak néznek elébe. Ráadásul a Petanicon nemcsak ők ketten fognak utazni, hanem a szerkesztőség jó néhány újságírója, fotósa és videósa is, akik egymást váltogatva kísérik majd végig őket ezen a túrán.

Ha elnézzük a hajóépítésben már jártas Petkányék némileg kidolgozottabbnak tűnő hajóját, akkor úgy tűnhet, hogy olyan emberkísérletre készülünk, amit magunkon végzünk el. De hogy túléljük-e saját őrültségünket, csak 24-én derül ki.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek