Lekamerázták a hazánkba tévedt barnamedvét

04 dec. 2013 Administrator

A magyar-szerb határszakaszon a stabil hőkamera kezelője szokatlan állat hőképét észlelte a monitoron: egy barnamedve alakja körvonalazódott ki előtte.

medveA Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség ügyeletese szokatlan alakú, különlegesen nagy méretű hőképet vett észre az úgynevezett hercegszántói szögletes erdő mellett található vetésen – írja a police.hu. Feltételezték, hogy egy őznél, illetve szarvasnál is nagyobb testű állatot látnak, ami a néhány száz méterre lévő község felé haladt, majd lefeküdt. Az ügyeletvezető azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost, hogy a településen élők élet- és vagyonbiztonsága ne kerüljön veszélybe. A mezőre kiérkező határrendészek megállapították, hogy az állat egy medve. A mackó az idegeneket észlelve felállt, majd néhány lépés után visszafeküdt a földre.

A rendőrök értesítették a helyi vadásztársaságot, illetve a szerb társszerveket. Felvették a kapcsolatot a határ közelében lévő szerbiai Kolut település állatkertjének vezetőjével is, aki visszaigazolta, hogy az ő két medvéje a ketrecében van. Ekkor a kiérkező vadászok a járőrpárossal járművel megközelítették az állatot, ami ettől megriadt, és átfutott Szerbiába.

A hőkamera felvételeit itt nézheted meg:

{youtube width="400" height="266"}lfkuHZK4_UQ{/youtube}

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek