Október 16.: ma van a kenyér világnapja

16 okt. 2012 Torma Timi

gere4Ezt a napot választotta a világ pékszövetsége, s hozzá egy remek felhívás is kapcsolódik: süss Te is egy kenyeret! De mi is ez a kenyér világnapja? 

Ezen a napon emlékezünk arra, hogy a kenyér és a péksütemény milyen fontos részei táplálkozásunknak. Mint alapélelmiszernek, és mint élvezeti cikknek az egész világon jelentősége van. A kutatók szerint minden nap négy szelet kenyér jó hatással van ránk.

A kenyér világnapját 80 év óta nagyon sok országban ünneplik. Évek óta ez a nap október 16-a. Ünnepeljünk együtt ezen a napon, s gondoljunk arra is, hogy nem mindenütt adatik meg a világon a kenyér az emberek asztalán. Épp ezért október 16-a nemcsak a kenyér napja, hanem éppúgy az éhezés, az alultápláltság és szegénység, nélkülözés napja is.

Természetesen egy kenyér sütésével ezeket a gondokat nem tudjuk megoldani, de talán vagytok, akik saját magatok süttök kenyeret. Ezt adjátok tovább, akinek épp szüksége van rá.

Ezen a napon süss egy kenyeret és ajándékozd el!
Süss Te is ezen a napon ajándékba egy kenyeret, legyen az a kedvenced, vagy épp egy új kreáció, vagy a régi jó receptedet kapd elő! Lepj meg egy ismeretlen, vagy ismerős rászorulót környezetedből saját készítésű kenyereddel! A lényeg, hogy meglepetés legyen, hogy kapja, s az, hogy Te választhatsz, milyen kenyérrel ajándékozod is meg őt.

Forrás: kenyersutode.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek