Sütés nélküli tejfölös-meggyes süti
Egyszerűen elkészíthető finomság kezdőknek is. Húsz perc alatt „egyben van” az egész süti, utána csupán pihentetni kell a hűtőben. Érdemes kipróbálni!
Nézzük, hogyan is készül?
A tejfölt kikeverem egy tálban a cukorral, vaníliás cukorral. Egy magas falú tepsi/jénai alját kirakom a keksszel, ráhalmozok jó 1 ujjnyi vastagságú tejfölös krémet.
A banánt felkarikázom, majd a tejfölre rakosgatom. Egy újabb sor keksz, erre megint tejföl, ide már nem rakok banánt, majd jöhet a következő sor keksz, a végén nagyon vékony réteg tejföllel fejezem be.
Elkészítem a zselatint az előírás szerint a meggy levével vagy szörppel. Ha kell, akkor vízzel kipótolhatjuk. A kimagozott meggyet félbe vágom, ezzel befedem a süteményt, ráöntöm a langyos zselatint, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Jó nassolást!
Forrás: receptneked.hu