Süsd bele a mézet a kenyérbe!
Mennyei finomság! A mézet ne a kenyérre kenjük, süssük bele! Ez azonban még nem minden: adjunk hozzá egy kis olivaolajat, fahéjat és narancslevet is!
Hozzávalók (2 kenyérhez)
6 tojás, 100 g barnacukor, só, 250 ml olívaolaj, 350 g méz, 50 ml narancslé, 300 g liszt, 1,5 tk sütőpor, fél tk fahéj, vaj a forma kikenéséhez, 40 g fenyőmag, 2 kalács- vagy egyéb forma, sütőpapír, alufólia
Elkészítése
A tojásokat feltörjük, szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Lassan hozzákeverjük az olívaolajat, a mézet és a narancslét. A lisztet, a sütőport és a fahéjat egy másik tálban összekeverjük, és három adagban a tésztához adjuk folyamatos keverés mellett. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A két formát vajjal kikenjük, majd kibéleljük sütőpapírral. Elosztjuk bennük a tésztát, a tetejüket megszórjuk fenyőmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütjük. Közben jó húsz perc elteltével a kenyeret letakarjuk fóliával és így sütjük készre. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, csak utána szedjük ki a formából. Narancs-dzsemmel tálaljuk.
Forrás: helyitema.hu