Ropogós sajtgolyó - könnyedén, finomat

08 febr. 2015 Tartalomszerkesztő

Sokan szeretjük a sajtot sütve, de kevésbé azt, hogy többnyire túl olajos. Az alábbi recept ebben más, mint az eddigiek.

sajt

Ez a sajtgolyó nem szívja meg magát olajjal, a külseje ropogósra sül, rendkívül könnyen formázható, és még kiadós is!

Az alábbi mennyiségből kb. 25-30db sajtgolyót tálalhatunk.

Hozzávalók

– 20 dkg reszelt sajt
– 20 dkg liszt
– 1 tojás
– 1 dl főzőtejszín
– 1 csapott teáskanál só
– olaj a kisütéshez

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Talán a a legfinomabb valamilyen füstölt sajt, trappista sajttal kombinálva. Ez persze szubjektív, bátran variálható ízlés szerint.  Adhatunk a tésztához apróra vágott sonkát vagy zöld fűszert, ha fel szeretnénk dobni.
Tartármártással, lilahagyma mártással pedig valami isteni.

Mártás
A lilahagyma mártást igazán egyszerű elkészíteni: két deciliter tartárhoz, fél fej apróra vágott lilahagymát adunk.

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek