Rakott krumpli nagyi-módra

12 febr. 2013 Faragó Lili

rakottkrumpliA rakott krumpli a magyar konyha teljes ízvilágát magában hordozza, ezért akkora kedvenc. Valentin-napi meglepetésnek pedig egyenesen a legkiválóbb. 
Ha szeretnél a párod kedvében járni, és valami klasszikus magyar fogást készíteni számára, akkor próbáld ki az alábbi rakott krumpli receptet.

Ez a kalóriabomba mindent tartalmaz, amit a nagymama anno felhasznált a saját receptjéhez, így a párod egész biztosan megnyalja utána a tíz ujját.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 10 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 6 tojás, 5 dl tejföl, 2 tojássárgája, kevés vaj.
Elkészítés ideje: 80-90 perc.

Elkészítés menete
A krumplikat alaposan mosd meg, hogy minden kosz lejöjjön a héjukról. Tedd egy fazékba, engedj bele annyi vizet, amennyi bőven ellepi őket, és szórj bele kevés sót is. Főzd puhára a krumplikat, és amíg melegek, hámozd meg és szeleteld fel őket.

A tojásokat mosd meg, majd a forrástól számított tíz percig főzd őket, hogy megkeményedjenek. Amikor elkészültek, szedd le a héjukat, és szintén karikázd fel őket. A tejfölt a tojássárgákkal alaposan keverd össze, és ízlésed szerint fűszerezd. Egy tepsit vajazz ki, és fektesd az aljára a krumpli felét. Kicsit sózd meg a réteg tetejét, majd fektesd rá a kolbászszeleteket, valamint a tojást és tejfölös massza felét kend rá a tetejére. Végezetül a maradék krumplival fedd be az egészet, kend rá a maradék tejfölt, és tedd rá a szalonnaszeleteket.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és 35-45 perc alatt süsd készre az ételt. Akkor jó, ha a tetején a tejföl kicsit megpirul.

Forrás: femina.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek