Pizzaleves: rajongóknak kötelező

20 okt. 2014 Dren

Bármilyen pizzafeltéttel variálható, egyszerűen zseniális, már-már egytálételnek is beillik. Érdemes kipróbálni, mert a család biztosan imádni fogja.

pizzaleves 8850Hozzávalók (2 adaghoz): fél liter paradicsomleves, egy csipet oregánó, 10 szem mini mozzarella, 1/2 kiskonzerv kukorica, 1-2 édes-színes paprika, 8-10 szelet szalámi, néhány levél friss, bazsalikom, 2 kis pizzalepény

Elkészítése: A sűrű és krémes paradicsomlevesbe még forrón, teszünk egy csipet oregánót is, majd összefortyantjuk a kukoricával és néhány szelet paprikával.

A szalámi vagy kolbász szeleteket, ha kell daraboljuk (ízlés dolga, én most nem kaptam vékony kolbászt, így negyedeltem a szalámikat) és száraz serpenyőben kicsit megsütjük.

pizzaleves 8871A levest tányérokba szedjük és beledobálunk néhány szem sajtot, illetve megszórjuk a szalámival is igazságosan elosztva.

Díszíthetjük még néhány karika friss paprikával és bazsalikomlevéllel.

Frissen sült, olívás-fokhagymás pizzalepénnyel tálaltam, amihez Margó pizzatésztáját vettem alapul, fél adagot használtam a két lepényhez és annyit módosítva, hogy a tésztába tettem még 2 gerezd szeletelt fokhagymát és csak olívaolajjal locsoltam meg hanyagul a tetejét egy kicsit, amikor pedig kisült, megszórtam oregánóval.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek