Parfüm házilag: a természetesség illata

31 márc. 2015 Administrator

Ha már megunta a szokásos parfümjét, ám mégsem akar vagyonokat költeni egy másikra, vagy esetleg kipróbálná az otthon készített változatot, ne habozzon! Itt a tökéletes „recept”a házi készítésű gyógynövényes parfümhöz.

parfümA parfümök, és különböző szépészeti kellékek során a legnagyobb cégek is durva állatkínzást hajtanak végre, ugyanis rajtuk tesztelik mennyire, csípős, vagy épp bőrirritáló az adott, készülőfélben lévő termék. Ha otthon készíti a parfümjét, legalább egy kisállat sorsát megmentheti.

Hozzávalók: kb. 12-20 csepp illóolaj (pl:  cédrus, vanília, ilang ilang), 1 teáskanál házi vanília kivonat (nem kötelező), 25-30 csepp aroma olaj (pl.:rózsa, levendula, kamilla), 1 uncia alkohol

Elkészítése: Keverjük össze az összes olajat egy átlátszatlan üvegben, azokból az illó- és aromaolajokból, amelyeket szeretnénk, hogy az illatát adják, majd hagyjuk a keveréket pár napig állni. Ha ez megvan adjuk hozzá az alkoholt. Rázzuk fel, és tegyük egy-két hétre (1 hónap az ideális) sötét helyre. Az eltárolás azért szükséges, hogy az alkohol szaga elillanjon és csak az aromáé maradjon.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek