Olvasói kukoricareceptek

20 júl. 2012 Administrator

kukorica2Elérkezett a kukoricaszezon. A törökbúzát chilisen, majonézesen és puffancs formájában is elfogyaszthatjuk. A következő recepteket olvasóink küldték.

Óccsó chilis kukorica

Hozzávalók: 2 db chilis bab konzerv, 1 db kukorica konzerv, 1 db nagyméretű vöröshagyma, 2 db kicsi babérlevél, só, bors, őrölt kömény, majoranna, chili

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a chilis babot, majd első rotyogásig felforraljuk, ezután hozzá tesszük a kukoricát, amiről előzőleg leöntöttük a levet. Ezt is összeforraljuk, és hozzátesszük a két babérlevelet, hogy az is egy kicsit megpuhuljon .A fűszerezést mindenki fantáziájára bízzuk, ha csípős chilis babot akarunk, használjunk Erős Pistát és erős pirospaprikát. Érdemes minden fűszer elkeverése után megkóstolni.

Beküldte: Kantáros Edina

kukorica1Kukorica puffancs

Hozzávalók: 1 doboz csemegekukorica (természetesen, ha szezonja van  frissből), 5 evőkanál liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál sütőpor, ételízesítő, só, bors, kisütéshez olaj

Elkészítése: A hagymát az olajon megpároljuk, a tojásokból a tejjel, liszttel sűrű palacsintatésztát készítünk.  Hozzáadjuk a kukoricát, sütőport, ételízesítőt, hagymát, borsot, sót. Összekeverjük, majd forró olajba beleszaggatom, mindkét oldalát pirosra sütöm.

Eddig, aki kóstolta, csak dicsérte, receptjét többen is elkérték.

Beküldte: Kenyeresné Klári

kukorica3Majonézes kukorica

Hozzávalók: 2 dl tejföl, 1dl majonéz, 1 kisebb cső kukorica, pici só, bors

Elkészítése: Igen egyszerű, csupán összekeverjük a hozzávalókat. Remek mártás például rántott hal mellé.

Beküldte: Körtvélyessi Andrea

A további recepteket hozzászólásokban várjuk!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek