Ne hízz tovább, főzz másképpen! - Pályázat

10 jan. 2015 Administrator

Harmadszor írt ki országos receptversenyt a belgyógyászokat, lipidológusokat, obezitológusokat tömörítő Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság és a Kor Kontroll Társaság.

fogyokura1A „Főzz másképpen!” pályázat idén is több egy sima receptversenynél, hiszen nemcsak az amerikai, hanem a magyar lakosság is egyre jobban hízik. Szomorú tény, hogy a túlsúly, elhízás a hazai felnőtt lakosság 60%-át érinti, a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt pedig a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik! A receptverseny ezért most is a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak, diabéteszeseknek, szív-és érrendszeri betegséggel élőknek szól!

Sajnos nemcsak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, hanem

eszünk örömünkben, eszünk bánatunkban, eszünk, ha mérgesek vagyunk.

Nem vesszük figyelembe, hogy bár a legtöbb élettani funkciónk csökken az öregedéssel, az étvágyunkra ez nem igaz, az inkább fokozódik. Ráadásul az évek múlásával az anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el. Ha ugyanazt esszük 40 és 60 éves korunkban, hatvan körül ugyanattól az étel mennyiségtől elhízunk a kisebb energia leadás miatt. Ezért olyan testsúlycsökkentő illetve testsúlymegőrző ételek receptjeit keresik, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek egyensúlyban tartásához is.

fogyokura2Tavaly a fődíjat az orvostanhallgató, három gyerekes fiatal pécsi édesanya, Király Hedvig vitte el diétás töltött káposztájával, így egy wellness hétvégét tölthetett Egerben. Hedvig hat éve, a második gyermeke után hízott harminc kilót, amit nem tudott leadni. Ekkor váltott életmódot és választotta az egészséges táplálkozást. Elmondta, mennyire fontos, hogy már

pici korban hozzászokjon a gyerek az egészséges étrendhez.

Megérezze, megszeresse, ismertté váljanak számára azok az ízek, azok a fűszerek, amik alkotó elemei annak a táplálkozáskultúrának, amely a zöldségeket, fűszereket helyezi előtérbe a zsírban gazdag húsokkal, lisztes habarásokkal szemben.

Idén is pályázhat minden nő és természetesen férfi, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer, használ olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők.

Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben.

A Kor Kontroll Társaság honlapján folyamatosan megismerkedhetünk a versenyen részt vevő receptekkel és a részvétel feltételeivel is.

Ha kedvet kapott a versenyzéshez, a pályázatokat e-mailben a következő címre küldje: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Beküldési határidő: 2015. január 30.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek