Mézes fokhagyma és a náthának lőttek

20 nov. 2013 Vaskor Máté

Érzed magadon a megfázás első jeleit? Próbáld ki ezt a finom és egyben nagy gyógyhatással bíró elixírt, amely elűzi a baktériumokat a szervezetedből!

garlic-honey-2-erin-boyle-gardenistaA méz és a fokhagyma már külön-külön is csodaszer, hát még, ha együtt fogyasztjuk. Az ízvilágától nem kell félni, a méz ugyanis elnyomja a hagymaféle erőteljes - és kellemetlen - zamatát. 

garlic-honey-7-erin-boyle-gardenistaHozzávalók: Fél csésze méz, három fej fokhagyma

Elkészítése: Óvatosan szedjük ki a gumókat a fokhagymákból. Ezt követően helyezzük a gerezdeket egy üvegbe, majd öntsük le a mézzel. Zárjuk le az üveget, hagyjuk pár napig állni, és már fogyasztható is. Idővel a méz és a fokhagyma elsötétedik, így egyre hatásosabb. Vannak, akik hűtőben tárolják a készítményt, de szobahőmérsékleten sokkal ehetőbb egy megfázásos betegnek. 

garlic-honey-8-erin-boyle-gardenista

Forrás: gardenista.com

Fotók: Erin Boyle

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek