Mennyei finomság: olaszos csirke magyarosan

13 febr. 2014 Bellini

Ezt a receptet egy tengerparti nyaralás során fedeztem fel, és mivel az egész családnak nagyon ízlett, ezért hamarosan elkészítettem. Imádni fogjátok!

olaszreceptA recept eredete Olaszországból, Valle d’Aosta-ról származik. Az interneten rengeteg receptet találunk róla, de én egy kicsit másképpen készítem el, ám így is garantálom nektek, hogy mennyei ebédet készíthettek szeretteiteknek.

Hozzávalók
Egy nagy csirkemell, 6 szelet füstölt sonka, 100 g sajt, 300 g gomba, 300 ml paradicsomlé, 100 ml fehérbor, 1 fehérhagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, rozmaring, csombor, bazsalikom, olívaolaj, kevés liszt.

Elkészítése
A csirkemellet középen kettévágjuk, majd mindkét részből három részt vágunk. A végén 6 darabot kapunk a csirkemellből, amit kissé megpotyolunk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe és olajban kisütjük.

Külön felvágjuk a hagymát, picit megpároljuk olajban, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felvágott gombát. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a bort, a fűszereket. Addig főzzük, míg felforr.

A húshoz hozzáadjuk a füstölt sonkát, majd a gombás paradicsomos szószt, a tetejét pedig megszórjuk sajttal, hogy a gombát teljesen ellepje. Mindezt rakjuk egy jénaitálba, majd a sajtra öntsük rá a megmaradt paradicsomszószt. Tegyük sütőbe 20-25 percig, egészen addig, amíg a sajt teljesen ráolvad. Megfelelő körettel tálaljuk.

Forrás: filantropikum.com

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek