Még elkészülhet - Húsvéti dekoráció búzafűből

24 márc. 2015 Tartalomszerkesztő

Kevesebb, mint 2 hét van húsvétig, így ha természetes dekorációt szeretnénk, akkor ideje lesz elkezdeni. Kiváló választás lehet a búzafüves kaspó. 

Ez egy szórakoztató módja annak, hogyan dobjuk fel egy kis szezonális dekorációval a húsvéti asztalt. Egyszerű, könnyen és olcsón kivitelezhető, de jó ha időben elkezdjük. Mind a mellett, hogy remek dekoráció,  szép ajándék is lehet a barátoknak vagy a szomszédoknak. Az "elkészítése" egyszerű.

husvetifu12

 

Első lépés
Válasszuk ki a tárolót vagy kaspót és egyéb kellékeket. Ez az első kreatív lépés. Nézzünk körül otthon, a kertben, padláson, garázsban, biztos lapul valahol egy erre alkalmas eszköz. A fém tárolóedények  is nagyszerűek erre a célra. Az  agyagból készült kerti edényeknek is örülhetünk. Ezenkívül szükségünk lesz még virágföldre, búzafű magra és kis kavicsokra.

 

husvetifu2

husvetifu6

 

Második lépés
Miután kiválasztottuk az ületetőedényt, szórjunk egy réteg kavicsot az aljára. Mivel a húsvéti búza csak rövid ideig dekorálja otthonunkat, a vízelvezetés nem olyan fontos, persze tehetünk a föld alá egy réteg kis kavicsot. Ezután tegyük majdnem színültig a virágfölddel, majd a tetejére szórjunk egy réteg búzafű magot.

 husvetifu7

 

Harmadik lépés

Locsoljuk meg a tetejét egy kis vízzel (de ne áztassuk el), fedjük le fóliával, majd tegyük őket egy napos ablakba. Minden nap győződjünk meg arról, hogy a talaj nedves. A fólia segít elérni az üvegházhatást, ezáltal gyorsabbb lesz a növekedés.

 

husvetifu9

 

Negyedik lépés
Nézzük ahogyan nőnek! Ez a kertészkedésünk leglátványosabb része, hiszen olyan gyorsan nő, hogy szinte látni lehet! Itt egy kép néhány nappal az ültetés után. 10-12 nap alatt már igen szépen megnőnek. Minél több fényt kapnak annál gyorsabban fejlődnek.

 

husvetifu10

 

Ötödik lépés
Ha több cseréppel is készítünk, akkor díszíthetjük cimkékkel, üdvözlő feliratokkal és ajándékozzuk oda barátainknak! Kellemes húsvéti készülődést kívánunk!

 

husvetifu13

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek