Marinált tarja tavaszi krumplisalátával

28 ápr. 2013 Chef Viki

marinalttarjaIdén csizmából egyből szandálba ugrottunk, így hát nem korai elkezdeni a grillezést. A következő receptben a tarja mellé a krumplisalátát ajánljuk.
Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli tarja, 1 dl (olíva)olaj, 4 gerezd fokhagyma. 1 citrom leve, 2 teáskanál őrölt római kömény, 2 teáskanál őrölt koriandermag, 1 teáskanál kakukkfű, só, bors, bátraknak chili
A krumplisalátához: 50 dkg ún. parázs burgonya (sütéshez és főzéshez, apró szemű krumpli), 2 nagy alma, 1 csomag hónapos retek (általában ez 5 db), 1/2 kígyóuborka, 2-3 dl tejföl, 2 teáskanál mustár, só, bors, 1 teáskanál cukor, 1/2 citrom leve, ízlés szerinti mennyiségű újhagyma vékony karikákra vágva
Elkészítése: A páclé hozzávalóit a só kivételével összekeverjük. A húst megmossuk, s lerétegezzük egy tálban: egy sor hús, meglocsoljuk páclével, megint egy sor hús, majd ismét páclé. Kiürült jégkrémes dobozokat érdemes használni, a tetejük gyakorlatilag szagmentesen zár!
marinalttarja1Egy éjszakára tegyük hűtőbe, de ha csak néhány óránk van, az sem baj!
Sütés előtt a hússzeleteket kiemeljük a marinádból, meghintjük sóval, és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
A saláta is hasonlóan egyszerű: héjában megfőzzük a krumplit. Leöntjük a főzővizet, hideg vízben kihűtjük, héját lehúzzuk. Félbe-negyedekbe vágjuk, attól függ, mekkorák. Összekeverjük az alaposan megmosott, falatokra vágott, de meg nem hámozott almával, retekkel és uborkával. A tejfölt kikeverjük a mustárral, a fűszerekkel, és a zöldségeket beleforgatjuk. Lefedve hűtsük be alaposan, hogy az ízek összeérjenek. A frissen sült hússal tálaljuk.
Ha kipróbáltad, akkor oszd meg velünk véleményedet hozzászólásban!
Forrás: thechefviki.blogspot.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek