Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel

03 júl. 2014 Morvai Linda

A nyár egyik újra felfedezett kedvenc hűsítő itala a limonádé. Nem is kell hozzá más, mint víz, citrom, esetleg cukor. Vagy mégis lehet kicsit variálni?

image89Nagyon egyszerűen feldobhatjuk ízre és küllemre is, ha jégkockába fagyasztott különféle gyümölcsökkel tálaljuk. Így egy csapásra a hűtés is meg van oldva.

Hozzávalók: gyümölcsök (málna, meggy és liofizált, azaz fagyasztva szárított áfonya), citrom,  esetleg cukor

Elkészítés: Felforraljuk a vizet a jégkockákhoz. Ez azért kell, mert így átlátszóbb lesz a jégkockánk, forralás nélkül pedig kevésbé.

Belepakoljuk a gyümölcsöket a jégkockatartóba, felöntjük a forralt vízzel. Fagyasztóba rakjuk és várakozunk, amíg megfagy.

Ha kész, citromlevet facsarunk a vízbe. Ki hogy szereti, körülbelül egy citrom leve menjen egy liter vízbe.

Ezután jöhetnek a jégkockáink. Az áfonyának nagyon agresszív színe van, rögtön mélybordóra színezi a limonádé körülötte lévő részét, szuperül mutat.

Forrás és fotó: konyhalal.calfeblog.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek