Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel
A nyár egyik újra felfedezett kedvenc hűsítő itala a limonádé. Nem is kell hozzá más, mint víz, citrom, esetleg cukor. Vagy mégis lehet kicsit variálni?
Nagyon egyszerűen feldobhatjuk ízre és küllemre is, ha jégkockába fagyasztott különféle gyümölcsökkel tálaljuk. Így egy csapásra a hűtés is meg van oldva.
Hozzávalók: gyümölcsök (málna, meggy és liofizált, azaz fagyasztva szárított áfonya), citrom, esetleg cukor
Elkészítés: Felforraljuk a vizet a jégkockákhoz. Ez azért kell, mert így átlátszóbb lesz a jégkockánk, forralás nélkül pedig kevésbé.
Belepakoljuk a gyümölcsöket a jégkockatartóba, felöntjük a forralt vízzel. Fagyasztóba rakjuk és várakozunk, amíg megfagy.
Ha kész, citromlevet facsarunk a vízbe. Ki hogy szereti, körülbelül egy citrom leve menjen egy liter vízbe.
Ezután jöhetnek a jégkockáink. Az áfonyának nagyon agresszív színe van, rögtön mélybordóra színezi a limonádé körülötte lévő részét, szuperül mutat.
Forrás és fotó: konyhalal.calfeblog.hu