Levendulás krémdezodor négy természetes hozzávalóból
Nem illatoznak a tihanyi levendulamezők, mégis minden alapanyag adva van a konyhában ehhez a kellemes, izzadásgátló natúr kozmetikum elkészítéséhez.
Lelkesen tanulmányozom a natúr kozmetikumok házi készítésének eljárásait, mert nem mindegy, hogy mit mivel kever össze az ember. A kávés testradír mellett az egyik kedvenc kencém lett ez a levendulás krémdezodor. Nagyon jól bevált, könnyed érzetet ad, határozottan hidratál, kemikáliától mentes, összetevői pedig könnyen beszerezhetőek.
Lássuk, mi a négy összetevője:
- szódabikarbóna: természetes módja a”kellemetlen szagok” semlegesítésének
-nyílgyökér por: a vega konyha sűrítésre, zselésítésre használja, itt is ez szerepe,bio boltokban kapható, legutóbb a Culinarisban vettem kb. 350 Ft-t, 50 grammot, de nyugodtan helyettesíthető étkezési keményítővel,
- kókuszolaj: hidratál és antibakteriális hatású
- levendula illóolaj: illatosítás mellett antibakteriális hatású, egyensúlyba hozza a faggyútermelést, csökkenti a hegesedést is
Hozzávalók: 3 kiskanál szódabikarbóna, 3 kiskanál nyílgyökér por, 3 evőkanálkókuszolaj, 3 csepp levendula illóolaj
Először a por állagú hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a levendula olajat és a kókuszolajat. Tároljuk kisebb üvegcsébe. Megdermed és a nyílgyökértől keményebb állagú lesz. Fapálcikával vegyünk ki belőle egy keveset és használjuk egészséggel.