Kukoricadarás laposkenyér

18 szept. 2015 Administrator

Vannak, akik pogácsával várják a vendégeket, de készülhetünk különlegességgel is. Az kukoricadarás kenyérféle változatosságot vihet minden napjainkba is.

22

Hozzávalók

50 g kukoricadara, plusz egy kicsi a díszítéshez, 100 ml forrásban lévő víz, 170 ml hideg víz, 1,5 dkg friss élesztő, 400 g kenyérliszt, plusz extra ha kell a dagasztáshoz még, 1 teáskanál só, 35 ml olívaolaj, plusz egy kicsi a kenéshez.

Elkészítése

A forrásban lévő vízbe öntsük bele a kukoricadarát, majd hagyjuk állni 15 percet.

A dagasztótálba tegyük a lisztet, hideg vizet, élesztőt sót és olíva olajat. 15 perc múlva adjuk hozzá a beáztatott kukoricadarát. Dagasszunk laza tésztát. A tésztának kicsit ragacsosnak kell lennie. Öntsük a tésztát erősen lisztezett felületre és hajtogassuk, gyúrjuk így a ragacsossága elveszik. Tegyük vissza a tálba, takarjuk le és hagyjuk 40 percig kelni.

Kelés után borítsuk lisztezett felületre, osszuk 4 részre és egyenként nyújtsuk zsírpapírral ellátott tepsire ovális alakban. Egymás mellé két lapos kenyér kerüljön. Egy ecset segítségével kenjük meg a tetejüket olíva olajjal és szórjuk meg enyhén kukorica darával. Hagyjuk még 10 percet kelni.

200 fokos előmelegített sütőben süssük szép sárgára kb 12 perc alatt.

Tálaljuk kisebb darabokra vágva. Bármilyen mártogatós mellé vagy hús- zöldség krémekhez kitűnő kísérő lehet.

Forrás: vacsinalam.cafeblog.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek