Körte császárszalonnában

04 febr. 2014 György Ottilia

Lehet előétel, de egy könnyű vacsorának is kitűnő választás. Lehet hozzáadni bármilyen kedvelt zöld fűszert, ezúttal én minimál módban készítettem. 

korteszalonna1Nézzük hát, milyen is a körte császárszalonnában?

Hozzávalók 4 személyre
4 darab körte, 2 dl rozé bor vagy fehérbor, 2 rúd fahéj, kevés őrölt bors, 10 dkg sajt, 15 dkg császárszalonna.

Elkészítése
korteszalonna2A körtéket megmossuk, csíkosan meghámozzuk. A bort kevés vízzel és a fahéj rudakkal felforraljuk. Belerakjuk a körtéket és 10 percig főzzük, alacsony lángon. Kivesszük, majd az aljukat levágjuk és kivájjuk. A sajtot apró kockára vágjuk, pici borssal ízesítjük és beletömködjük a körtékbe. Két-két szalonnaszelettel beburkoljuk, és hőálló tálba rakjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna megpirul a külső felén.

A szerző blogját itt találod!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek