Íme, a pazar gyümölcsös jégtál!

16 júl. 2014 Vaskor Máté

Az idei nyáron igen nagy divatnak örvend a gyümölcsös jégkocka, de a jégtál egy valóságos csoda. Elkészítése nem tart sokáig, a látvány viszont pazar.

jegtalNem sok hozzávalót kell beszereznünk: szükséges pár darab citrusi gyümölcs és két egymásba helyezhető tál.

Ha ez megvan, hozzá is kezdhetünk a jégtál elkészítéséhez.

1. Öntsünk vizet a középső tálba.

jegtal12. Esztétikusan helyezzük el a két tál között a gyümölcsöket, és öntsünk rá vizet, amíg el nem lepi a "dekorációt".

Figyeljünk rá, hogy a gyümölcskarikák nagyjából ugyanolyan méretűek legyenek, hogy a jégtál széle körülbelül mindenhol egyenlő legyen majd.

jegtal23. Tegyünk egy liternyi jeget a belső tálba, és fagyasztószalaggal rögzítsük le.

Érdemes négy helyen stabilizálni a két tál egymás közti távolságát esztétikai okok miatt.

jegtal34. Rakjuk be a fagyasztóba fél órára.

jegtal45. Vegyük ki a fagyasztóból.

Amennyiben nem túl szép a látvány, úgy itt még van lehetőségünk korrigálni rajta. Ha kész, helyezzük vissza a fagyasztóba egy napra.

jegtal58. Finoman vegyük ki a jégtálat.

jegtal69. Tálaljuk

Főként gyümölcssalátát, de akár italokat és jégkrémet is tehetünk bele.

jegtal7Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek