Készítsünk járólapot, egyszerűen, otthon

22 szept. 2015 Botos Dalma

Fantasztikus kerti mozaik mintás járólapot készítheünk egy tortaforma segítségével.

 


Nem kell megijedni, a formának semmi bántódása nem fog esni. A folyamat végeztével a formában továbbra is remek süteményeket lehet készíteni.

A következő pár dologra lesz szükség:


- tortaforma, a kapcsos a legjobb ( lehet szív formájú is)
- tengeri lakk, más néven poliuretán lakk
- régi Cd lemezek, üvegek vagy „drága” kövek
- beton ( zsákos, amihez csak víz szükséges)
- drótháló vagy csirke háló
- védőszemüveg
- vödör
- gumikesztyű
- kalapács
- vakolókanál
- víz
- rossz ruha anyag
- vazelin
- átlátszó öntapadó fólia

Első lépésként a lemezeket, köveket egy ruhába csavarba kalapács segítségével törd össze. Ha megfelelőnek találod a méreteit, akkor vedd elő a tortaformát. Helyezd bele az átlátszó öntapadó fóliát. Az összetört köveket, lemezdarabokat helyezd el rajta ízlésednek megfelelően a ragacsos részére. Hagyj elég helyet a lemezek és kövek között, hogy a cement kitöltse szépen az űrt és a végén a formák szépen kivehetők legyenek. A tortaforma belső részét vazelinnel kezeld le, hogy a késztermék a végén könnyen kicsússzon belőle.

 


Ezt követően keverd össze a zsákra írt utasítás szerint a cementet. Vakolókanál segítségével körülbelül a forma ¾-ig töltsd fel szép egyenletesen.
A rácsos dróthálóból vágj ki egy kisebb darabot és tedd a forma közepére. Szükséges kissé bele nyomni a friss betonunkba, majd egy újabb réteg betonnal fejezd be a „tortát”.

 


Két napig száraz helyen kell pihentetni, száradni hagyni. Ez idő elteltével óvatosan fordítsd meg a formát. Szép lassan ki fog csúszni belőle a járólap. A ragasztós kapcsolati lapot máris el lehet távolítani róla.
Amennyiben lyukacsosnak ítéled, feltöltheted még egy kis cementtel, ismételt száradást követően óvatosan a felesleget csiszoló papír segítségével el lehet távolítani.A folyamat legvégén érdemes lekenni tengeri lakkal, hogy a járólap szép és tartós maradjon.


 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek