Görögdinnyeleves spanyol módra
Az utolsó nyári napokon érdemes kihasználni a szezon legédesebb gyümölcse adta lehetőségeket. E recept alapján készült leves egy gasztronómiai csoda.
Görögdinnye gazpacho. Így nevezik Spanyolországban a helyi specialitást, amely leginkább a levesek, előételek kategóriájában állja meg a helyét. Számos elkészítési módja van, mi most a legegyszerűbbet és talán a legfinomabbat „tálaljuk”.
Hozzávalók: 1/4 kiló mag nélküli, kockára vágott (kb. 4 csésze) görögdinnye, fél kiló paradicsom, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1/2 csésze apróra vágott zellert, só és bors.
Elkészítése: Keverjük össze habverővel a dinnyét, a paradicsomot, a citromlevet és az olívaolajt, amíg az habos nem lesz. Ezt követően ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint, majd tegyük egy nagy tálba és fedjük le. Tároljuk a hűtőben pár óráig, hogy hidegen tálalhassuk. Felszolgáláskor díszítsük zellerrel.
Jó étvágyat hozzá! Ha kipróbáltátok, hozzászólásban írjátok meg, hogy milyenre sikeredett.
Forrás: nytimes.com