Főzés egészségesen
Hogy a legtöbbet hozza ki az ételekből, hogy azok igazi csemegék legyenek, az nem csak az összetevőkön múlik, hanem azon is, hogyan készíti el azokat.
Használja a következő tippeket, hogy a maximumot hozza ki az ételekből, és csökkentse a potenciális veszélyeit a helytelen elkészítésnek.
Használjon gőzölőt! A gőzölés segít megtartani az ételekben található tápanyagokat, jobban mint más elkészítési formák.
Használjon pácot! A húsok pácolása csökkentheti a heterocyclic anime-ket (HCAs), amelyek rákkeltő anyagok. Fokhagyma, rozmaring, gyömbér és a kurkuma mind egészséges fűszerek, amiket pácoláshoz tud használni.
Használjon lassabb főzőt! Az alacsonyabb hőmérsékleten készült ételek jobban magukban tartják a tápanyagokat.
Amikor grillezik, főzze elő a húsokat és a grillen csak fejezze be. Kevesebb idő a grillen kevesebb rákkeltő az ételben.
Forrás: diagnozis.hu