Főzés egészségesen

20 jan. 2014 Administrator

Hogy a legtöbbet hozza ki az ételekből, hogy azok igazi csemegék legyenek,  az nem csak az összetevőkön múlik, hanem azon is, hogyan készíti el azokat.

csirkeszilva1Használja a következő tippeket, hogy a maximumot hozza ki az ételekből, és csökkentse a potenciális veszélyeit a helytelen elkészítésnek.

Használjon gőzölőt! A gőzölés segít megtartani az ételekben található tápanyagokat, jobban mint más elkészítési formák.

Használjon pácot! A húsok pácolása csökkentheti a heterocyclic anime-ket (HCAs), amelyek rákkeltő anyagok. Fokhagyma, rozmaring, gyömbér és a kurkuma mind egészséges fűszerek, amiket pácoláshoz tud használni.

csirke3xHasználjon lassabb főzőt! Az alacsonyabb hőmérsékleten készült ételek jobban magukban tartják a tápanyagokat.

Amikor grillezik, főzze elő a húsokat és a grillen csak fejezze be. Kevesebb idő a grillen kevesebb rákkeltő az ételben.

Forrás: diagnozis.hu

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek