Ezt szeretni fogod: rakott bundás kenyér

19 jún. 2014 Administrator

Ezentúl csak így fogsz bundás kenyeret sütni! Reggelire, ebédre, vacsorára is megteszi, és az év bármelyik évszakjában jóízűen fogadható. Egészségükre!

bundaskenyerHozzávalók
3-4 szelet kenyér, 1 kis pohár tejföl, 3 tojás, 5-10 dkg sajt, néhány szelet sonka (bármilyen más felvágott, kolbász, virsli is jó), 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, olaj

Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Erre tesszük a sonkát, a hagyma felét és kevés sajtot.

A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a masszánkban, a tálban lévőre rétegezzük, és ha maradt a tejfölös tojásból, azt mind ráöntjük a kenyérre. Megszórjuk a hagymával, sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek