Ezt szeretni fogod: rakott bundás kenyér
Ezentúl csak így fogsz bundás kenyeret sütni! Reggelire, ebédre, vacsorára is megteszi, és az év bármelyik évszakjában jóízűen fogadható. Egészségükre!
Hozzávalók
3-4 szelet kenyér, 1 kis pohár tejföl, 3 tojás, 5-10 dkg sajt, néhány szelet sonka (bármilyen más felvágott, kolbász, virsli is jó), 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, olaj
Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban és a tál alját kirakjuk vele. Erre tesszük a sonkát, a hagyma felét és kevés sajtot.
A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a masszánkban, a tálban lévőre rétegezzük, és ha maradt a tejfölös tojásból, azt mind ráöntjük a kenyérre. Megszórjuk a hagymával, sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.