Erdélyi szalonna készítése házilag

09 aug. 2014 Administrator

Sokak kedvence, pompás íz. Ki hinné, hogy egyszerűen elkészíthető, bár az igaz, hogy füstölni mindenképpen szükséges. Aki teheti, biztosan kipróbálja.

erdelyszalonnaNézzük a receptet!

Hozzávalók
8-10x30-40-es hasi-szalonna darabok; só; fokhagyma.

Elkészítése
A hasi szalonnát sóval bedörzsöljük, 5-6 nap után fokhagymával ízesített sós lébe rakjuk, és 8-10 napig érleljük. Ezután forrás előtt levő vízben jó egy óra hosszat abáljuk.

Zsinegre fűzzük, szikkasztjuk, és hideg füstön világosbarnára füstöljük.

{youtube width="570" height="428"}tyIIAzV2z-c{/youtube}

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek