Egészségünkre: otthon készített szűrt almalé

21 szept. 2014 Horváth Rita

Nagyon sok alma termett idén, az ára is barátságos, igaz a természetben is találhatunk a gyümölcsből. Az almából készített szűrt lé egészséges hűsítő.

alma4

Hozzávalók:

5 kg alma

5 liter víz

1 dkg citromsav

ízlés szerint cukor (0,5 kg elegendő lehet)

Elkészítése: Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, ne hámozzuk meg! Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony szeletekre például uborkareszerővel.

Ezután adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és a cukrot, majd alaposan keverjük össze. Tegyük egy nagy edénybe, takarjuk le fedővel, és három-négy napig tartsuk hűvös helyen. Naponta néhány alkalommal alaposan kavarjuk meg.

Utolsó mozzanatként szűrjük le a levet nagyon apró lyukú szűrőn, az üvegeket pedig hűvös helyre tegyük. Fogyasszuk folyamatosan, hiszen tartósítószert nem tartalmaz, ezért hosszú ideig nem áll el. De ez a veszély aligha áll fenn, mert olyan finom, hogy gyorsan elfogy, s következhet az újabb lékészítés.

A megmaradt almát összeturmixolhatjuk, s az sűrű, rostos léként fogyasztható.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek