Csirkekuglóf, a család kedvence

24 jún. 2014 Lövey Tímea

Ez az ínyencség bizony nem édesség, bár kuglóf. Csakhogy csirkekuglóf, mely főételnek is kiváló, s ha megkóstoljuk,a család egyik kedvenc étele lesz.

csirkekuglof1Nézzük, milyen egyszerűen és nagyszerűen készíthető el!

Hozzávalók
1 kg csirkemell, 10-15 dkg csirkemell sonka, 20-25 dkg sajt (fele füstölt, fele trappistával csináltam),1 csokor snidling, 20 dkg bacon,8 db tojás,1 db pritamin paprika.
Elkészítése

A kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszerezett húsokat rakjunk le egy sorba körben a formába, tegyünk bele reszelt sajtot, üssünk bele 4 tojást, úgy mintha tükörtojást sütnénk. sonkát és snidlinget ( ha nincs megteszi bele a sima hagyma is ),ismét hús, sonka, sajt.

csirkekuglof2Az utolsó sor sajt kell, hogy legyen, de bármivel variálhatóak az összetevők. A maradék 4 tojást verjük fel villával, öntsük nyakon vele a kuglófot, takarjuk be a kilógó szalonnákkal és 250 fokon 1 - 1 1/2 óra alatt süssük meg. Ha nincs valamelyik hozzávaló helyettesíthető vagy lehagyható. A sajt és a tojás a lényeg, az fogja össze nagyon laktató és finom.

Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek