Csináld magad! Házi készítésű krémsajt

03 febr. 2015 Administrator

Hűen tükrözi a mottómat, miszerint gyorsan finomat. Igazán semmi extra energiára nincs szükségetek, hogy ezt elkészítsétek. 

krémsajtÉn is inspirálva vagyok, nem csak titeket uszítalak arra, hogy amit csak tudunk, csináljuk meg magunk. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobban járunk sokszor, akár csak az ízre gondolva, akár a pénztárcánkra. És igazán senki nem mondhatja, hogy nincs ideje erre a sajtkrémre, mert ha valamire, hát időre aztán igazán nincs szükség hozzá. Készítsétek el bátran!

Elkészítése:

A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekeverjük, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”.

Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek