Citromfüves pesztó az év gyógynövényéből
Az idei év gyógynövénye, a citromfű megállíthatatlan gyorsasággal hódítja meg a kerteket, így jól jön egy izgalmas recept – a limonádén és a teán túl.
Íme, így készül a citromfüves pesztó. Halakra, csirkékre, tésztára, grillezett zöldségekre, szendvicsekbe is izgalmas lehet a citromfű-alapú pesztó.
Hozzávalók
20 dkg friss citromfű, 10 dkg friss petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kesudió, 10 dkg reszelt parmezán, olívaolaj a felöntéshez, 1 citrom leve, tengeri só, frissen őrölt fekete bors.
Elkészítése
1. lépés: A petrezselymet, a citromfüvet, a kesudiót és a fokhagymát tegyük bele a konyhai aprítóba!
2. lépés: Adagoljunk hozzá egy kevéske olívaolajat!
3. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, a sajtot, és indítsuk el pár másodpercre az aprítót!
4. lépés: Tetszés szerint ízesítsük sóval és borssal, ha pedig hígítani szeretnénk az állagán, adjunk hozzá olívaolajat!
5. lépés: Tegyük dunsztosüvegbe, a pesztó tetejét fedjük le még egy kis olívaolajjal, és tegyük be a hűtőbe.
A pesztó a hűtőszekrényben körülbelül egy hétig áll el, aki azonban fagyasztani szeretné, a pesztó elkészítésekor hagyja ki a parmezánt, és azt csak olvasztás után adja a zöld masszához.
Forrás: nlcafe.hu