Bögrés gyümölcskenyér - Így készítsünk egyszerűen, finomat

09 dec. 2014 Tartalomszerkesztő

Kevés olyan karácsonyi sütemény van, amit egyszerűbb lenne elkészíteni, a kevés munka eredménye azonban hatalmas sikert arat: nézzük, hogyan készül a legegyszerűbb és legfinomabb  gyümölcskenyér!

bogresA mérce 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

– 1 bögre olvasztott vaj vagy margarin (kb 15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor

+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek