Barack, mozarella és sonka saláta bodzás öntettel

22 jún. 2015 Horváth Rita

Egy könnyű nyári ebéd.. házi bodzavirág öntettel, ami egy extra ízt ad az ételnek. Ez lehetne akár az idei nyár íze! A fehér húsú őszibarack tökéletes választás ehhez az elegáns és különleges salátához. 

 

Moz-salad-620x835 copyElőállítás: 20perc

Adag: 6

 

Hozzávalók

A bodzavirág öntethez

3 teáskanál bodzavirág szörp

6 teáskanál bodzaecet

pár csepp citromlé

1/2 teáskanál dijoni mustár

6 evőkanál szűz olívaolaj

A salátához

4 db érett fehér húsú őszibarack, felvágva

12 szelet sonka  pl. pármai)

50g vízitorma vagy galambbegysaláta

300g mozarella,

 

Elkészítés

1. Először készítsük el az öntetet! Keverjük el egy kis tálban a bodzavirágszörpöt, az ecetet, a citromot és a mustárt. Az olívaolajat is keverjük hozzá habverővel. Végül adjunk hozzá egy kis sót, borsot, ízlés szerint.

2. Daraboljuk fel az őszibarackokat, ügyelve arra,hogy egyben maradjanak a darabok. Tépjük a mozarellát nagy darabokra, tegyük mellé a salátát és a szintén darabokra tépett sonkát majd forgassuk át az egészet. Tálalás előtt szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és végül öntsük rá az öntetet. Oregánó levéllel dekorálhatjuk.

 

Jó étvégyat kívánunk!

 


Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek