Almás táska leveles tésztából

26 okt. 2014 Medve Dóra

Szeretjük a leveles tésztát, és az almát is, ezért innen már csak egy lépés volt ez a süti. Megérte, hiszen könnyen, és nagyon gyorsan elkészíthető.  

almastaska1Én keveset is készítettem belőle, mert úgy vitatkoztunk az utolsó almás táska felett, hogy ki egye meg. Aztán persze sikerült kompromisszumot kötni: megehettem azzal a feltétellel, hogy másnap újabb adagot sütök.

Hozzávalók (6 darabhoz)

1 csomag leveles tészta, 3 darab közepes alma, cukor, fahéj, 2 evőkanál citromlé, 1 darab tojás sárgája.

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A citromlével, a cukorral és a fahéjjal kevergetés mellett pár perc alatt átforraljuk, aztán hagyjuk kihűlni. Én most friss leveles tésztát vettem, így nem kellett nyújtanom, de aki fagyasztott tésztát használ, az olvassza ki, és nyújtsa ki a lapokat.

almastaska2Én most három egyenlő részre vágtam egy lapot (talán kijöhetett volna négy is belőle), az egyik felére tettem az almákat, körbekentem tojássárgájával, majd a másik felét ráhajtottam, és a sárgája mentén lenyomkodtam, hogy összeragadjon, és sütés közben ne nyíljon szét. A tetejét kenjük meg tojássárgával, majd 200 fokon süssük szép pirosra (kb. 15 perc). Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral. Nagyon finom, almás finomság.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek