A ceruza, mely növényként kezd új életet

15 okt. 2015 Administrator

Létezik egy olyan ceruza, amely ha már írásra, rajzra nem alkalmas (picire koptatta gyermekünk), egyszerűen elültethető, és újjászülethet növényként.

ceruza

 

Méghozzá gyógy- vagy fűszernövényként! A ceruza egyedi névvel is rendelkezik: megálmodói a Sprout („Hajtás”) keresztnevet adták a környezetvédelmi díjat is beseprő találmányuknak. A környezetbarát ceruza ötlete szembe megy a fogyasztói társadalmunkra olyannyira jellemző “használd, dobd el”  trendnek. Mi is ez tulajdonképpen? A ceruza egy (min. 5 növényvédőszer-mentes) magot tartalmazó kapszulával van ellátva a végén. Ez ha talajba kerül, feloldódik, kihajt. Az érdekes cerka nem mellesleg káros anyag mentes, minőségi alapanyagokból (cédrusfából, agyagból, grafitból), ráadásul kézzel készül az Egyesült Államokban.  (A Sprout ceruza-projekt életre hívása, és a gyártás beindítása sem hétköznapi történet: a feltalálóknak eleinte nem volt pénze a gyártás infrastrukturális hátterének megteremtésére, így egy közösségi finanszírozási start-up site-on gyűjtötték össze 2086 ember által a szükséges pénzt 2012-ben.)

 

ceruza2

 

A ceruza végét nem érdemes rágni, ettől eltekintve a megszokott használati élményt nyújtja. A magok szempontjából 11 féle ceruzát lehet találni a neten. Többek között bazsalikom-, menta-, rozmaring-, kakukkfű-, körömvirág-, koktélparadicsom kapszulásat. A rendhagyó ceruza azért is érdekes lehet, mert ötletesen segít becsempészni a mindennapokba a környezettudatos szemléletet a család életébe. Sajnos itthon még nem nagyon kapható, de külföldről már rendelhető.

Forrás

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek