Tekergő a csemetékért: sok kicsi sokra megy!

09 jún. 2015 Vaskor István

A fiatalember kerékpárra pattant, hogy hazánk határa mentén körbebringázva az országot, adományokat gyűjtsön egy gyermekekkel foglalkozó alapítványnak.

kerektura2Molnár Zsombor az erdélyi Borszéken született 1985-ben, kilenc éve él Magyarországon. Nagy kalandjának egyszerű előzményei voltak: imád kerékpározni, új helyeket felfedezni, és az országot is szerette volna jobban megismerni. S hogy ne csupán magának szerezzen felejthetetlen élményeket, úgy döntött, hogy 23 naposra tervezett kerékpáros túrájával gyűjtést kezdeményez a Csemete Alapítvány javára. Így kezdődött 2015. május 25-én a budapesti Sztehló Gábor Gyermekotthontól indulva az adománygyűjtő túra országunk határa mentén.

Speciális gépjárműre gyűjtenek

A Seedling Trust - Csemete Alapítvány a Sztehló Gábor Gyermekotthonokban élő, halmozottan sérült csecsemők, kisgyermekek és fiatal felnőttek fizikai és szellemi fejlődésének elősegítésére alakult 2009-ben. A fogyatékkal élők közül néhány kisgyermek segítség nélkül például nem képes elhagyni az otthon falait, ugyanakkor az alapítvány örömet és nevetést visz a kisgyermekek életébe, és mozgalmas, izgalmas élményeket nyújt számukra. Jelenleg egy speciálisan átalakított gépjárműre gyűjtenek, amellyel a kerekesszékes gyerekek szállítását könnyítenék meg a számukra nagyon fontos, életminőségüket javító terápiákra.

kerektura3Molnár Zsombor a gépjárműiparban dolgozik, így még inkább testhez állónak érezte a feladatot, erősnek a kihívást, hogy minél többet megtegyen az ügy érdekében, ezzel is közelebb juttatva az alapítványt célja eléréséhez.

Várják a segítő kezeket

A támogatás módja nagyon egyszerű: a fiatalember sportteljesítménye „elismeréseként” tehető pénzbeli felajánlás – átutalással – a Csemete Alapítvány – 11705008-29918236-00000000 számú bankszámlájára – Tekergő a csemetékért közleménnyel, illetve az alapítvány honlapján ( http://www.seedlingtrust.org) az adományozó rendszer segítségével. Mert mint tudjuk: sok kicsi – sokra megy!

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek