Nemzetközi elismerést érdemelt ki a Nánási portéka

04 febr. 2015 Administrator

Az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) kommunikációs díjának második helyezettje lett Brüsszelben a Nánási portéka elnevezésű, első helyi védjegy és mezőgazdasági márka.

nánási

Szolláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere szerdai  sajtótájékoztatóján elmondta: hatalmas elismerés ez a nánási gazdák, fogyasztók számára.

A nánási emberek szorgalma, tehetsége találkozott akkor, amikor 2013-ban a tanyafejlesztési program keretében létrehozták a termelői piacot, s a helyi termelők által előállított kiváló minőségű élelmiszereket kínálták a helyi fogyasztóknak - közölte a polgármester.

A piacra jutást a kereslet-kínálat függvényében - a fogyasztói szokások figyelembevételével - megfelelő marketinggel érték el. Ebben a munkában segítette a nánásiakat az EMKA Tanácsadó Kft., amely benevezett a KAP kommunikációs díjára.

 

Almádi Krisztina szakmai igazgató közölte: a 146 induló pályázó közül egyedüli magyarként a Nánási portéka került be a legjobbak közé, s csupán 3 százalékkal maradt le az első helyezettől. A díjátadó január 29-én volt Brüsszelben.

Az MTI kérdésére Szolláth Tibor közölte, elsősorban a nánási fogyasztókat szeretnék ellátni minőségi élelmiszerrel, de gondolnak arra a 200 ezer turistára is, aki évente megfordul a városban. Az is fontos, hogy minél több feldolgozott termék legyen a helyi piacokon - hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek