Keresd a kihívásokat a soproni Lővér Kalandparkban!

01 aug. 2014 Vaskor István

Sopron „alapvetően” csalogató minden turista számára, ám a Lővérek neve hallatán a városban a legkiválóbb kirándulási célpont lehet a Lővér Kalandpark.

lover1Sopron környékének kellemes klímája messze földön híres, jótékony hatást fejt ki az üdülni, regenerálódni vágyókra. A várostól délre eső dombvidék, a Lővérek a város legszebb, legelőkelőbb üdülőnegyede, melynek különlegességét a csendes erdők, fenyvesek, tölgyesek, gesztenyések adják, a Lővér Kalandpark „vezetésével”.

- Két éve vagyunk ennek a kalandpartnak a gazdái – mondja érdeklődésünkre Fejes Viktória, a a soproni kalandpark ügyvezetője, vagy ahogy ő fogalmaz, „mindenese”. – Vannak tapasztalataink, hiszen az ország több részén is működtetünk kalandparkot, ám valljuk, hogy a soproni minden tekintetben a legkiválóbb. E meggyőződésünket erősítik látogatóink elismerő szavai, akik a Lővért technikailag a legjobbak közé sorolják a hazai kalandparkok közül.

lover5A kalandpark öt éve épült, a Fejes-család két éve működteti az objektumot. A park gyalog, autóval vagy akár helyi járatú busszal is könnyen és gyorsan megközelíthető. A két hektáros terület a kihívásokat keresőknek ideális hely: mindenkinek jó kalandot kínálnak a különböző magasságokon elhelyezkedő, eltérő nehézségi fokú pályák.

- Több kötélpályával várjuk a látogatókat – említi Fejes Viktória. – A 3-6 éves korosztálynak remek készségfejlesztő és mozgáskoordinációt javító az úgynevezett bébipálya. A nagyobbak 3 különböző nehézségű gyerekpályán, a felnőttek 3 különböző nehézségű kötélpályán – melyek összesen 130 akadállyal felszereltek – az erdőn átsuhanva – próbálhatják ki bátorságukat, s minden korosztály rendelkezésére áll csúszópályánk is.

lover2Aki nem a kalandokra vágyik, az is kellemes kikapcsolódásra talál a Lővér Kalandparkban. A park szerencsés adottságainak köszönhetően jókat barangolhat a család az erdei tanösvényeken, szemet gyönyörködtető látvánnyal felfedezve a természet szépségeit, miközben természetesen a fák koronái közül a kötélpályákon közlekedők „zaja” hallatszik. Ám az erdei séta mellett is van még bőven szórakozási lehetőség, így mászófal, két mászófa, ugróasztal és ping-pong.

- Akik a kötélpályák valamelyikét választják, azok a nagy kaland előtt rövid felkészítésben részesülnek, mert fő a biztonság – folytatja Viktória. – Felkészült sportanimátoraink – akik fiatal főiskolások, egyetemisták – az indulás előtt két oktatópályánkon mindenkivel megismertetik a legfontosabb technikai tudnivalókat. Csak az mehet a kötélpályák bármelyikére, és kapja meg menetfelszerelését – a sisakot és a hevedert –, aki a felkészítés után az oktatópálya akadályaival megküzd. Sportanimátoraink egyébként a legjobb „kalandorok”, akik minden nap nyitáskor és zárás után is ellenőrzik a pályák állapotát, biztonságát.

lover3A kalandpark vezetése együttműködik a nagycsaládosokat segítő és gyermekvédelmi soproni szervezetekkel, amelyek a nyári szezonban több alkalommal – nem egy esetben 20-30 nebuló részvételével – ingyenes vehetik igénybe szolgáltatásaikat. A látogatók többsége egyébként magyar: szinte nincsen az országnak olyan szeglete, ahonnan ne fordultak volna meg e festői környezetben. Sok külföldi látogató is felkeresi a Lővér Kalandparkot, többségük osztrák. Ennek egyik oka Ausztria közelsége, másrészt az, hogy a legközelebbi, Bécsben található kalandpark fedett – a természet valódisága és szépsége pedig a sógoroknál is népszerűbb a bezártságnál.

- Parkunk szezonális nyitva tartással üzemel – tájékoztat az ügyvezető. – Április első napjaiban nyitunk, és szeptember végéig-október elejéig – ameddig az időjárás engedi – fogadjuk a látogatókat. Csoportoknak előzetes bejelentkezés is lehetséges, de nem feltétel. Csapatépítő tréningekre is várjuk a közösségeket, akik tagjai a külön erre a célra kialakított pályánkon animátoraink közreműködésével kellemes hangulatban ismerhetik meg jobban társaikat, önmagunkat, és kovácsolódhatnak igazi közösséggé.

lover4Javában tart a nyár, ezért mit is mondhatnánk a kalandozni vágyóknak? Ha Sopronban járnak, ne hagyják ki ezt a csodálatos helyet, látogassanak el a Lővér Kalandparkba!

További információk itt: loverkalandpark.hu

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek