Hét határra szóló luxus wellness az alföldi tanyavilágban

20 dec. 2014 Varga Klára

Ismerjük az alföldi tanyákat: akácfák között fehérlenek a falaik, udvaraikon kutyák, lovak, tehenek, kecskék, körülöttük pedig végtelen szántóföldek.

hethatar5A földek felett madarak röpködnek a végtelen égen, amely összeér a földdel is. A nyugalom, amit érzünk, semmire nem hasonlít. De az sem, ahogy az arcunkon érezzük a napsütést, vagy ahogy élvezzük itt az ételek ízét.

Erre a témára tervezte és alakította ki barátaival Petrus Ferenc építész a Héthatár Luxus Wellness Tanyát Pusztavacson, a Csetmajorban. Petrus Ferenc, az az építész, akit sokan ismernek, ő az, aki szeret zöldnövényekkel borított falakat tervezni az épületeibe, sőt népszerű blogja is van a zöldépítészetről. Ő az, aki az Otthonok és kertek honlapján válaszol az olvasók építészeti kérdéseire.

hethatar3Tulajdonképpen a HétHatár Luxus Wellness Tanya, amely

az ország térképészeti középpontjában épült meg,

szintén válasz egy kérdésre. Például arra, hogy van-e valahol az országban olyan vendéglátó tér, amely minden elemében igényes, átgondolt művészi-iparművészi munka, és épp annyi lendületes, újszerű szépséget és inspirációt nyújt, mint amennyi vidámságot, békességet és kényelmet. Úgy is mondhatjuk: családi designertanya.

Az épület egy szántóföld végében áll, akácossal övezve, és ha betérünk, és kinézünk a széles üvegfalon, egész nap a végtelen szántóföldeket látjuk, rajtuk az aranyló szalmabálákat, fölöttük a kék eget a madarakkal. És nincs más zaj egész nap, csak a madárcsicsergés, meg amit mi magunk csapunk a barátainkkal vagy a családtagjainkkal.

hethatar2Az udvaron tavacska áll, óriás trambulin is vár kicsit, nagyot. Van kötélpálya és még sokféle móka. Bent az épületben jakuzzi, szauna és egy langyos vizű medence kényeztet, és a látvány, amely a langyos kék hullámok gyengédségét emeli ki.

Senkit nem kell kerülgetnünk, csak mi vagyunk itt házban, és minden szépség és vidámság értünk, nekünk van. A szomszéd kertben legel Baba, a ló. Nézegethetjük egész nap, barátkozhatunk vele, de a hátára is bátran felülhet bárki, gyerek is, felnőtt is, mert nagyon szelíd, kedves állat.

hethatar1Évente kétszer kis kecskék  születnek a szomszédos tanyán, simogathatjuk őket, gyönyörködhetünk az ugrándozásukban.

A Héthatár Luxus Wellness Tanya 12 vendéget tud fogadni éjszakára, pótágyakkal kicsit többet, de a cél az, hogy egyszerre egy baráti társaság vagy egy család jöjjön nagymamástul-nagypapástul, unokástul. A vendégek a tanyán bőséges reggelit kapnak, amelyben helyi termékek is szerepelnek, a vacsora fatányéros, kiadós, nem sajnálnak belőle semmi, ahogy az az Alföldön szokás.

hethatar4A tanya  január végére készül el teljes pompájával és minden attrakciójával.

További információkat a  http://www.hethatar.net/-en és a  https://www.facebook.com/hethatar.wellness/info?tab=overview facebook oldalon találunk.

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek