Balatongyörök: életre szóló élmények a Velencei Házban

31 júl. 2014 Fekécs Edit

Balatongyörök a legkedveltebb nyaraló- és kirándulóhelyek egyike. Nem véletlen, hiszen a gyönyörű település Balaton talán legszebb pontján fekszik.

 

balaton2 copyA környező hegyek és dombok, a kilátókról nyíló panoráma felejthetetlen élményt nyújt az arra járóknak. A szőlőhegyek zamatos borai, a borkóstoltatás hagyománya, a hangulatos vendéglők ételei, a falu sokféle turisztikai szolgáltatása, a szálláslehetőségek színvonalas kínálata, a tavasztól őszig tartó programok méltán keltik fel sokak érdeklődését.

Balatongyörök negyvennél is több szálláshelyéből az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb a Velencei Ház, mely immár 24 éve várja szeretettel a vendégeket. Megismerve az üzemeltető Szíjártó Ildikót és férjét, az olasz származású Renátót, nem is véletlen, hogy évek óta rendszeresen visszatérő vendégeik vannak. A mindig vidám Ildikóval beszélgettünk.

 

balaton1Mi az igazi balatoni vendéglátás titka?

A vendégek tisztelete és szeretete. Ennek része a vendégek kiszolgálása, a jó hangulat és az aktív jelenlét, hiszen attól érzik jól magunkat a vendégeink, ha szeretetteljes és figyelmes légkörben tölthetik velünk az időt, és fantasztikus élményekkel térhetnek haza. Ez egyébként nem csak a balatoni, hanem minden vendéglátás alapja.

 

balaton3 copyMit kell tudnunk a Velencei Házról?

A portát 24 éve működtetjük. Balatongyörök egyik legszebb részén, parkosított kerttel várjuk a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó „vándorokat”. 15 szobánk van, a kétágyas szobák mellett apartman bérlésre is van lehetőség. Gyermekes családok éppúgy kedvelik, mint baráti társaságok. A teraszos, virágokkal övezett kert mind csendes pihenésre, mind sütögetésre, esti, baráti hangulatos estéhez is nagyszerű helyszín. Miután vendégeink egy része külföldi, elmondhatjuk, hogy sok nemzetközi barátság született a nálunk töltött nyaralások alatt.

 

balaton4Ha Balaton, akkor nyár és fürdés, szórakozás. Milyen Balatongyörök strandja és milyen látnivalót, szórakozási lehetőségeket találnak mindazok, akik ellátogatnak hozzátok?

Györök gyermekmedencés, vízicsúszdás, felújított, homokos strandja 2004-ben elnyerte a leggondozottabb, legtisztább vizű balatoni strandoknak járó Kék Zászlót, s azóta is minden évben Kék Zászlót nyer. Elfogultság nélkül mondhatom,  gyönyörű az itteni partszakasz. E mellett a Szépkilátóról a legszebb balatoni panoráma tárul a látogatók elé. A kirándulást kedvelők kényelmes gyalogtúrát tehetnek a falut átölelő Keszthelyi-hegységben, ahol számtalan védett növényritkaságban gyönyörködhetnek. A horgászat kedvelőinek is van jó hírem, horgászás szempontjából ugyanis a leghosszabb partszakasza Balatongyöröknek van. Mára a horgászhelyek kialakítása is megtörtént, 100 férőhelyes csónakkikötő várja a horgászat szerelmeseit.

 

 

golfpályaMa már sokakat vonz a györöki golfpálya is.

Valóban, az egyedülálló környezetben fekvő golfpálya kicsiknek és nagyoknak is egyaránt felhőtlen kikapcsolódást nyújt. A Golfclub Imperial Balaton például most augusztus 2-án is várja a golfozni vágyókat a Best Improve versenyre.

 

A sok érdekesség mellett talán érdemes megemlíteni, hogy a környéken is rengeteg a látnivaló.

Valóban így van. A Velencei Ház vendégeinek mindig jó szívvel ajánljuk a 8 km-re lévő Keszthelyt, a 15 km-re lévő Hévízt, de érdemes ellátogatni a közeli Tapolcára, a Sümegi várhoz vagy a Kis-Balatonhoz is. Látnivaló bőven van a környéken, csak legyen elég ideje a kedves vendégnek, hogy mindent körbejárjon.

 

balaton5Vendégcsalogatóként hogyan invitálnád a leendő vendégeket?

Balatongyörök, a „Balaton gyöngyszeme” és a Velencei Ház nagy szeretettel várja az igazi élményre vágyókat! Látogassanak el hozzánk, nem csalódnak majd a környezetben és a vendéglátásban.

További információk itt! 

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek