A vallási turizmusra építenek Igalon

28 aug. 2014 Administrator

Egy nagy volumenű beruházás eredményeként immáron új szálláshelyekkel, kinti imatérrel, megújult templommal és kálváriával várják a híveket Igalban.

igal1A kisváros a Szent Márton zarándokút somogyi állomása, amely most mintegy 615 millió forintból korszerűsödött. A település városközpontja is megújult, amelyet az államalapítás ünnepén adtak át a helyieknek.

Zsúfolásig megtelt az igali műemléktemplom az ünnepi szentmisén. A kisváros egyházi turisztikai fejlesztésének részeként megújult a templom négy év után tornyot is kapott. A helyiek már régóta vártak erre a felújításra.

A rendelkezésre álló uniós forrásból városközpontot is kialakítottak a településen, de helyreállították a Szent Donát-kápolnát, megújult a plébánia és a Kálvária domb is.

Obbás Gyulapolgármester így nyilatkozott a beruházásról:
- Bent vagyunk, mint Igal a Szent Márton útvonalban, amely Szombathelytől Tours-ig íródik, és célállomásként szerepelünk abban. A vallási zarándokokat szeretnénk megcélozni ezzel a beruházással.

igal2A fejlesztés része a lelkigyakorlatra érkező zarándokoknak készült 32 férőhelyes új szállás, a hozzá kapcsolódó korszerű játszótér, valamint a plébánia kertjében felépült szabadtéri hittanterem is. Igal így turisztikai szerepét is erősítheti, s programot kínálhat a Balatonra érkező turistáknak is, felhívva a figyelmet, hogy nemcsak a magyar tenger környékén van látnivaló.

Jakó Gergely, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében eredeti szakmáját idézte. Földmérőként a templomtornyok is segítségül szolgáltak munkájához, ahhoz igazodtak a mérések. Az új igali templomtorony így a szakemberek munkáját is segíti, de a mostani fejlesztés a kisváros életében is nagy mérföldkő.

- Nagyon sokat néztem én ezt a tornyot – említette –, és nagy örömmel látom, hogy ez most megújult. Nagyon bízom abban, hogy ez a templomtorony és a benne szóló harang egyre többször keresztelőkre fog hívni bennünket, mert ez hozzájárulhat a további fejlődéshez.

Forrás

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek