A bakonyi farm, ahol minden tündéri

07 szept. 2015 Vaskor István

2013-ig a kezdetleges szénatároló és raktárépület állt a területen, ma viszont már a Bakonyi Tündérfarm szórakoztató központ várja itt a vendégeket!

bakonyi1

A történet tündéri, a Tündérmajor maga egy kisebb csoda, s a villámgyorsan felépült Bakonyi Tündérfarm is egy picinyke varázslat. A tulajdonosi kört a Zirc melletti Tündérmajorban, a Bakony szívében a táj szépsége, tiszta levegője, természeti értékei „ihlették meg”, hogy a pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyó kirándulóknak, családoknak, baráti társaságnak minden igényt kielégítő komplexumot alakítsanak ki. Hát, sikerült!

 

Üdülőfalu, Rendezvényközpont, Lovasudvar

E három szót tűzték ki a képzeletbeli zászlóra, s ma már elmondhatják, jól döntöttek. Az érintetlen természeti környezetben, a Bakony értékeivel és idegenforgalmi nevezetességeivel övezve három típusú szálláshelyen pihenhetnek meg a vendégek. Öt darab összkomfortos üdülőházuk mindegyike 4-5 fős családok, társaságok elszállásolására alkalmas, míg az úgynevezett Nagy Vendégház szintén a mai kor minden igényét kielégítő felszereltséggel, közös konyhával, ebédlővel és klubhelyiséggel áll a vendégek rendelkezésére. Ennek földszintjén három darab kétágyas, fürdőszobás szoba, míg a felső szinten elsősorban a táborozóknak kialakított két-, illetve négyágyas szobák, összesen 14 férőhellyel kínálnak kellemes pihenést a farmra betérőknek. Külön kategóriát képvisel a méreteiből és felszereltségéből adódóan külön épületben helyet kapott háromfős luxusapartman, mely igény szerint egy pótággyal bővíthető.

bakonyi2

Rendezvényközpont funkciójából eredően a Bakonyi Tündérfarm fontos részét képezi a modern konyhával felszerelt étterem, a hozzá kapcsolódó pergola, amely kívánság szerint akár fűthető is, így az időjárástól függetlenül biztosít helyszínt a különböző családi, baráti és munkahelyi közösségek programjai számára. Rendeztek már több esküvőt, és vállalati csapatépítő tréningekben sincs hiány. Utóbbi keretében ideális összekovácsoló „erő” a lovaglás, lovas kocsizás, paintball, disznóvágás, grillezés, a tűzrakó hely használata, de kérésre a játékos feladatok összeállításában és vezetésében is segítenek, sőt igény esetén animátort is biztosítanak.

Az egész hétvégét betöltő program teljes ellátással, az üdülőfalu, a rendezvényközpont és a lovasudvar biztosította időtöltési lehetőségekkel minden korosztály számára felejthetetlen kikapcsolódást jelent. S a kicsiknek még ott a lehetőség a sok állattal való megismerkedésre, az állatsimogatásra: a lovak mellett kecske, nyuszi, őzike, galambok, pulyka, kakas, csirke, liba, malac, tehén jelenti a „kínálatot”.

bakonyi3

A farm programjai mellett és közben a wellness részleg az ellazulásra kínál lehetőséget. A szauna forró gőzében eltöltött idő, vagy a baráti beszélgetésekre kiváló helynek számító medence és a szabadtéri jakuzzi felüdülést jelent testnek és léleknek is. Természetesen a szállóvendégek ingyenesen használhatják a részleg szolgáltatásait.

A lovak, a lovaglás szerelmesei is átadhatják magukat az élvezeteknek, ha a Bakonyi Tündérfarmot választják kikapcsolódásuk helyszínének.

 

A tündérfarm barátságos és közvetlen lovain mindenki számára élmény lesz a lovaglás, akkor is, ha kezdő, akkor is, ha tapasztalt lovas.

A különböző lovas programok között gyerek és felnőtt, tapasztalt és a lovat közelről még sosem látott vendég is megtalálja a számára leginkább megfelelőt. A kezdők a karámban futószáras lovaglással ismerkedhetnek meg a sportág szépségeivel, a gyakorlottabbak ugyanitt osztálylovagláson vehetnek részt, míg a tapasztalt lovasok a környék kiválóan előkészített terepein tehetnek csillagtúrákat lóháton, méghozzá úgy, hogy az ebédet igény szerint a terepre szállítják. A farm gyakorlott és megbízható oktatói segítségével bárki könnyedén elsajátíthatja a lovaglás fortélyait és a lóápolás alapjait is.

bakonyi4

Ám az a vendég, aki a lovakat csak távolról szeretné nézni, és nem szívesen ül lóhátra, a lovas kocsizás, a lovas szekerezés vagy hintózás során közelebb kerülhet a lóhoz, s a túrák közben ismerheti meg a környék természeti szépségeit, nevezetességeit. Ezekből sincs errefelé hiány: érdemes felkeresni a Pintér-hegyi parkerdő tanösvényét, vagy az Olaszfalu határában található Eperjes Tanösvényt, a Cseszneki várat és az

Epplényi Síarénát, mely télen a sízők és a szánkósok, nyáron pedig bringások paradicsoma

Utóbbiba igény szerint mikrobusszal szállítják vendégeiket. A környéken csodás szurdokok, változatos túraútvonalak és mászásra vágyó hegyek is várják a kirándulókat. A Cuha-völgy a tündérfarmtól lóháton vagy fogattal 30 perc alatt elérhető, de számos látnivalót tartogat a Gerence-patak völgye és a Kőris-hegy is.

A farmtól néhány kilométerre található Magyarország legmagasabban fekvő városa, Zirc. A város főbb látnivalói az Apátsági templom, a Ciszterci apátság, a Bakonyi Természettudományi Múzeum, a Reguly Antal Műemlékkönyvtár, a Reguly Antal szülőházában alapított Múzeum és Alkotóház és a Zirci Arborétum Természetvédelmi Terület.

bakonyi5

Azt mondják, itt minden tündéri. Ha nem is mint a mesében, a maga valóságában mindenképpen. A vendégváró házigazdák ezért mit is mondhatnának a leendő látogatóknak? A Bakonyi Tündérfarm hangulatát testközelből kell megtapasztalni.

További információk a Bakonyi Tündérfarm weboldalán érhetők el.

Fotó: Szelényi Károly

(x)

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek