Kóstolj és kirándulj az erdei piacon! Régi idők vásári hangulata a Pilisben

05 okt. 2015 Administrator

Az „Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj!” nevet viselő új kezdeményezés a Mozgó Piac Program, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Pilisi Parkerdő Zrt. összefogásával valósult meg.

 

 

A régi piacok önfeledt közösségépítő hangulatát, a természet szépségét és rekreációs erejét, valamint a magyar kistermelők által szolgáltatott minőségi portékákat egy, a Parkerdő által nemrégiben felújított helyszínen sikerült egyesíteni.  

 

A másfél évvel ezelőtt született nonprofit Mozgó Piac Programot önkéntesek álmodták meg. A tudatos fogyasztást és a természetes eredetű élelmiszereket népszerűsítő, az ökológiai lábnyomunk méretét csökkentő kezdeményezés korábban is különleges helyszíneken bukkant fel (irodaházakban, plázákban, állatkertekben).

 

 

Az erdei piac – különleges helyszíni adottságaiból fakadóan – sokkal többet kínál egy hagyományos piacnál: a szervezők mindent megtesznek, hogy a többségben családostul, gyerekekkel érkező látogatóknak valóban egy felejthetetlen programforgatagban lehessen részük. A piaci standokon roskadozó finomságok és a gasztronómiai élmény mellett így hintaágyakat, homokozót és mászófalat is találhatnak az érdeklődők, elmaradhatatlan a kecskesimogatás, de a helyszínen főzésre, kézműveskedésre, továbbá szalonnasütésre is van lehetőség, melyhez például a finom szalonnát közvetlenül a termelőktől lehet helyben beszerezni.

 

 

Október 11-én vasárnap újra várják az érdeklődőket a Hidegvölgyi erdészlaknál 8-15.00 óra között! A terület Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a budapesti Széna térről induló 794, 795-ös busz pont itt áll meg).

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek