Barokk kori jellegzetességek az Országos Pékfesztiválon

04 júl. 2012 Jónás Dániel

pekfesztivalJúlius 6. és 8. között az időutazás jegyében tizedik alkalommal kerül sor a komáromi erődök programokban gazdag ünnepére, az Országos Pékfesztiválra. 

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje és a Monostori Erőd munkatársai által szervezett eseménynek a Monostori Erőd ad otthont. A pékfesztivál célja, hogy a vendégek megismerjék a pékmesterek szakmáját, munkásságát és közben maguk is belekóstoljanak a mesterség szépségeibe.

A három napos fesztivál sütőiparosok, kézművesek, céhműhelyek változatos bemutatóival, kiállításokkal, sátor-bábszínházzal, gyermekprogramokkal, színpadi produkciókkal és főzőversennyel várja az érdeklődőket.

A látogatók megkóstolhatják a pékmesterek remekeit, elleshetik a szakma fortélyait, s akár megsüthetik saját péksüteményünket. Gyakorlási lehetőség nyílik a pékek asztalánál „meglesed, megcsinálod, megsütöd, elviheted.” mottóval.

Az ideiglenes „kenyérmúzeum” a barokk kor étkezési szokásaival, jellegzetes kenyereivel és süteményeivel ismerteti meg a kíváncsiskodókat, s a hagyományos és tájjellegű élelmiszereket gyártók kóstoltatással, árusítással egybekötött vására is fogadja majd az érdeklődőket.

Fotó: sziakomarom.sk

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek