Több tízmilliárd forintos támogatás az erdőfejlesztéshez

05 máj. 2012 Administrator

erdoA következő években több tízmilliárd forint támogatást kaphatnak a magyar erdőtulajdonosok, hogy erdeiket fejlesszék. Cél a honi erdőterület növelése.

A támogatást igénylő magánerdő-tulajdonosok pályázataikat május 15-ig nyújthatják be. A kérelmet május 31-ig szankciómentesen lehet módosítani, de május 15. utáni benyújtás esetén minden azt követő nappal egy százalékkal csökkentik a támogatási mértéket.
Magyarország területének 20,7 százalékát, több mint 2 millió hektárt borít erdő. A távlati cél az, hogy az ország területének 27 százalékán legyen erdő. Ez a következő 50 évben valósítható meg úgy, hogy évente 10-15 ezer hektárral nő majd Magyarországon az erdővel borított területek nagysága.

A Natura 2000 erdőterületek megóvását külön is támogatni szeretnék, főként a magánerdő-tulajdonosok körében. Ennek érdekében a Natura 2000 területtel rendelkező magánerdő-tulajdonosok május 15-ig mintegy 10,5 milliárd forint támogatási összegre pályázhatnak.
A fiatal erdők állománynöveléséhez - legalább 20 hektár erdő esetében - ugyancsak lehet támogatást igényelni májusban. Egy-egy igénylő összesen 21 millió forint támogatást kaphat. Az erre a célra rendelkezésre álló forrás mintegy 2 milliárd forint – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek