Sokba kerülhet a parlagfű - Bírságol a hatóság

11 jún. 2015 Tartalomszerkesztő

A parlagfüvet még a virágzás előtt ki kell irtani, figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium. Komoly bírságra számíthat, aki június 30-ig nem tesz eleget a kötelezettségének.

parlagfűA parlagfű elleni  védekezést a virágzás előtt el kell kezdeni – figyelmeztet a Földművelésügyi Minisztérium. A védekezési kötelezettség elmulasztását az illetékes hatóság 15 ezer és 5 millió forint közötti bírsággal sújthatja.

A földtulajdonosoknak és földhasználóknak június 30-ig el kell végezniük a parlagfű irtását, megakadályozva a virágbimbók kialakulását. A parlagfű jelenleg is csírázik az országban, a növények fejlettsége eltérő, a legfejlettebb növények már 30-35 centiméteresek.

A parlagfű elleni védekezés  védekezés minden évben nagy kihívás elé állítja a gazdálkodókat, ezért a minisztérium javasolja, kérdéseikkel forduljanak a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi szakembereihez, vagy a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagjaihoz, akik segítenek a parlagfű  elleni védekezés leghatékonyabb és legmegfelelőbb módszereinek kiválasztásában.

{youtube width="570" height="428"}DV3hwMmjd6c{/youtube}

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek