Segítik a kulturális örökség védelmét és a vidék fejlődését

14 jún. 2012 Vaskor István

pannonhapatsagJúnius 13-án együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége.  

A határozatlan időre szóló megállapodás célja, hogy eszközeiket és lehetőségeiket egyesítve segítsék a kulturális örökség ápolását és védelmét, a magyar vidék fejlődését.
Az együttműködési megállapodás aláírói – dr. Csizmadia László, a FATOSZ elnöke és Veiland László, a főapátság értékesítési és marketing vezetője – nagy jelentőséget tulajdonítanak a családi életnek, a családi és az iskolai nevelésnek, valamint a turizmusnak abban, hogy a felnövekvő új generációk értékrendje tükrözze és becsülje a helyi hagyományokat.

Ennek érdekében pártolni kívánják a helytörténeti kutatásokat, a hajdani életformák és népszokások bemutatását, az egyházak történelemformáló szerepének megismertetését. Az aláíró felek nagy fontosságot tulajdonítanak a helyi vallási és más irányú civil közösségek markánsan gondolatformáló, iránymutató tevékenységének, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javításához, a közös célok elfogadtatásához és a helyi értékek bemutatásának megszervezéséhez.

Nem mellékesen, a Pannonhalmi Főapátság a FATOSZ által életre hívott „Vidék Turisztikai Nagykövete” Győr-Moson-Sopron megyében.

 

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek