Ősszel folytatódik a helyi termék éve program

06 júl. 2015 Administrator

Szeptemberben folytatódik a földművelésügyi miniszter által meghirdetett helyi termék éve idén áprilisban elindított programsorozat, amely egészen 2016 márciusáig tart.

kezmuvesvasr3A Földművelésügyi Minisztérium közleménye szerint a szaktárca a vásárlói tudatosság növelése érdekében szervezi az egész éves szakmai fórumsorozatot, ahol a kistermelők is bővíthetik szakmai ismereteiket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a Nemzeti Művelődési Intézettel közös szervezésben az FM eddig Szegeden, Sümegen, Szobon, Hatvanban, Baján, Nagypáliban és Soponyán tartott fórumot.

 

A programokon résztvevő gazdálkodók, őstermelők, kistermelők, mikro- és kisvállalkozók, civil szervezetek és önkormányzati képviselők konkrét információkat tudhattak meg a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről, az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos szabályokról, a helyi termelői piac nyitásának feltételeiről és a védjegyek jelentőségéről, valamint az adózással kapcsolatos tudnivalókról.

kezmuvesvasar1Az ősszel folytatódó programsorozat keretében Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon konferenciát tartanak majd a helyi termékek népszerűsítéséről.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek