Önkéntes nap a leendő halbölcsőnél

03 jún. 2012 Administrator

szabadsagszigetA Mohács melletti Szabadság-sziget rehabilitációjára, területgondozására, valamint tisztítására önkéntes napot hirdet június 8-ra a WWF Magyarország. 
A környezetvédelmi szervezet egyik legnagyobb projektje a Szabadság-sziget élőhely-rehabilitációja, amely az Európai Unió által 1992-ben létrehozott, LIFE támogatási rendszer segítségével folyik.

Az ötéves projekt célja a mellékág megtisztítása a lerakódott iszaptól, hogy a halak számára ismét elérhető legyen az ívásukhoz nélkülözhetetlen kavicsos réteg. Így újra létrejöhet az egykori halbölcső, amely számos ritka halfajunk fennmaradásához járulhat hozzá. A június 8-i, pénteki önkéntes program keretében az érdeklődők megcsodálhatják a Duna-parti éden jelenlegi állapotát, segíthetnek megtisztítani a területet, és gondozni a beültetett őshonos cserjéket. Az önkéntes napon a Coca-Cola Magyarország dolgozói biztosan részt vesznek, hiszen a vállalat az élőhely-rehabilitációs projekt egyik fő támogatója. Az akcióban bárki részt vehet, és a helyi iskolák diákjai is bekapcsolódnak majd a munkába. A Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat szervezői is aktív szerepet vállalnak a sziget megtisztításában.
Az önkéntes napra minden érdeklődő jelentkezését várja a WWF Magyarország az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen – tájékoztatott az MTI.

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek