Nem került tilalmi listára a hízott libamáj

20 jún. 2012 Administrator

libamajElfogadta az Európai Parlament mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottsága a 2012-2015 közötti EU-s állatjóléti stratégiával kapcsolatos jelentését. 

A jelentés azt is tartalmazza, hogy elvetette a vidéki magyar állattenyésztők sokaságának tiltakozását kiváltó, a hízott libamáj betiltását célzó javaslatot – írta cikkében az MTI.

„A hízott libamáj hagyományos mezőgazdasági termék, ezért a Lisszaboni Szerződés védelme alatt áll. A libamáj fontos exportcikkünk. Az ágazat több ezer, jórészt hátrányos helyzetű vidéki térségben élő embernek biztosít megélhetést hazánkban. Reméljük, hogy a plenáris szavazáson is sikerül megvédeni a magyar érdekeket" - írta közleményében Glattfelder Béla, fideszes EP-képviselő, aki üdvözölte a javaslat elutasítását.

Az MSZP EP-delegációját vezető Tabajdi Csaba úgy fogalmazitt, hogy "a szakszerű és kíméletes libatömés az uniós szabályozás értelmében jogszerűen folytatható Magyarországon. Az EP mezőgazdasági bizottságának döntésével ezt az érvényben lévő szabályt megerősítettük."

Ezek is érdekelhetnek

Sokszinűvidék.hu - Ahol a jó élet lakik - 2015

 

Kiemeltek